The Tony Irving Experience 11/6 & 24/9 | Sankt Jörgen Park
Logo element

The Tony Irving Experience 11/6 & 24/9

Folkkära Tony Irving, en karismatisk TV- och radioprofil, kanske mest känd som juryordförande i svenskarnas bästa lördagssunderhållning – Let’s Dance. En av Tonys stora passioner är också att främja dans och träning i samhället, då han åker runt för att undervisa, föreläsa och inspirera. Äntligen kan vi erbjuda två sköna söndagar fyllda med dans, träning, inspiration, god mat & umgänge! Sveriges mesta dansinspiratör checkar in för ett dygn – investera i dig själv och häng på!

Det är snabbt, enkelt & roligt att lära sig dansa för Tony Irving. Alla kan vara med, det krävs inga förkunskaper, då Tony skräddarsyr dansundervisningen så att den passar deltagarnas behov.

Kom med bästa vännen, din partner eller själv – du lär dig dansa själv, så att du kan dansa två!

Endast ett fåtal platser finns denna afton, och enda sättet att ta del av arrangemanget är att köpa vårt paket ”SJP Live – The Tony Erving Experience” den 11 juni eller 24e september. Boka HÄR.

Detta ingår 11-12/6:

 • 4 dansklasser 

Cha Cha grund, Salsa grund, Bachata grund samt Cha Cha & Salsa repetition

 • 1 träningspass – Floor Barre
 • 1 Inspirationsföreläsning
 • English Afternoon Tea
 • 3 rätters supé i Inez & Ernst
 • Entré till Poollounge
 • Övernattning i dubbelrum
 • Hotellfrukost i Inez & Ernst
 • Entré till resortens utomhusområde Poolside Lounge med varma källan
 • Skön badrock, handduk & tofflor att låna
 • Fri parkering direkt utanför hotellet
 • Välkomstgåva från Rosenserien/Sweden Eco (värd ca 400 kr)

Frukt & snacks i samband med passen

Start kl 14.00 söndag, slut kl 12.00 måndag på båda tillfällen.

Detta ingår 24-25/9:

 • 4 dansklasser:

Jive grund, Rumba grund, Bachata grund samt Jive & Rumba repetition

 • 1 träningspass – Floor Barre
 • 1 Inspirationsföreläsning
 • English Afternoon Tea
 • 3 rätters supé i Inez & Ernst
 • Entré till Poollounge
 • Övernattning i dubbelrum
 • Hotellfrukost i Inez & Ernst
 • Entré till resortens utomhusområde Poolside Lounge med varma källan
 • Skön badrock, handduk & tofflor att låna
 • Fri parkering direkt utanför hotellet
 • Välkomstgåva från Rosenserien/Sweden Eco (värd ca 400 kr)
 • Frukt & snacks i samband med passen

Övrig Info:

Om Tony:

Folkkära Tony Irving, en karismatisk TV- och radioprofil, kanske mest känd som juryordförande i svenskarnas bästa lördagssunderhållning – Let’s Dance

Dans och träning är en stor del av Tonys liv. Tony har tävlat i dans i tjugo år, men har även intagit rollen som domare och kommentator, han har drivit dansskola och undervisar fortfarande i dans, varje vecka, året om.
En av Tonys stora passioner är också att främja dans och träning i samhället, då han åker runt för att undervisa, föreläsa och inspirera.

Under söndagar på Sankt Jörgen Park håller Tony i dans- och träningspass. Tonys träningar blandar seriositet och humor om vartannat. Det är alltid lättsamt, underhållande och personligt!

Utöver detta, får man möjlighet att lyssna till Tonys inspirationsföreläsning: Ett bättre jag! 

Om Cha Cha:

Dansen kommer från första början från Kuba och har sedan rest sin väg runt världen. Dansen är snabb och flörtig med snabba rörelser och som i alla latindanser mycket höftrörelser. Det finns ett tydligt stacchato med skarpa växlingar mellan snabba och långsamma steg.

Om Salsa:

Salsa är en mycket energiskt, medryckande, sensuell och rolig dans med många varianter av steg, snurrar och stilar.

Musiken är rik på rytmer, improvisation och energi och är en fantastisk källa till att släppa loss och ha roligt! Salsa betyder sås och musiken/dansen kallas så eftersom det är en smakrik blandning med influenser från många olika danser och rytmer. I salsan kan du hitta influenser från många olika danser som tango, samba, swing, hip hop och balett.

Om Bachata:

Dansen kommer från Dominikanska Republiken och kan dansas på många olika sätt, beroende på musikens karaktär, stämningen och kemin mellan de som dansar. Under Tonys pass blir det snabbt, öppet och lekfullt, med tonvikt på stegvariationer, kroppsrörelser och känsla. Ett svettigt & härligt danspass!

Om Jive:

Jive är en av de så kallade tiodanserna och ingår i gruppen latinamerikansk dans. Den godkändes som tävlingsdans 1968. Jiven har rötter i jitterbugg och började dansas av afroamerikaner i USA på 1930-talet. Den är en av de snabbaste danserna och känns lätt igen på det höga tempot. Tony älskar Jive och det kommer ni att märka!

Om Rumba:

Rumbans ursprung bygger på afrikanska rytmer och den finns i flera olika varianter med olika rytm och dansstil. Dansen uppstod i Havanna på 1890-talet och uppfattades då först som oanständig. Dansen är långsam och sensuell med mycket höftrörelser och skarpa växlingar mellan långsamma och snabba steg. Rumba har många figurer gemensamt med Cha Cha och Salsa, men är något mer romantisk. P.g.a. det kallas den ofta för ”kärlekens dans”.

Inspirationsföreläsning: Ett bättre jag

Föreläsningen handlar om förändring, om att vara lycklig och om att våga ändra på sig själv för att nå nya resultat. Vi får följa med på Tonys egen livsresa med både dalar, toppar och lärdomar. Tony tror att vad det än är som inspirerar just dig, så berör det på insidan och kopplar dig till ett tillstånd där du är mer stimulerad, produktiv och målmedveten. När du känner ditt syfte, känner du också passion och det är just denna kombination som blivit Tonys egen drivkraft i både liv och karriär. Häng med på resan!

Under föreläsningen njuter vi tillsammans av English Afternoon Tea

Floor Barre 

Måndag morgon startar med ett härligt träningspass tillsammans med morgonpigga Tony, redan innan frukost.

Ett helkroppspass som kombinerar rörelser från Yoga, Tai Chi och Balett, där det fokuseras på enkla effektiva rörelser i lederna.

Bra att veta… Dansa i bekväma kläder och skor (träningsskor eller dansskor) och ta med vattenflaska! Om vädret tillåter tränar vi Floor Barre utomhus.

Välkomstgåvan kommer från Rosenserien & Sweden Eco!

Om Rosenserien

Rosenserien är en svenskproducerad hudvårdsserie som vänder sig till den växande skara medvetna människor som vill vårda sin hud och samtidigt ta ansvar för miljön. Rosor har i alla tider varit kända för sina välgörande egenskaper. Basen i produkterna är rättvisemärkt aloe vera, kinesiskt grönt te och kallpressade vegetabiliska oljor.

Sweden Eco

Tony är ”pappa” till Rosenseriens manliga produkter, Sweden Eco, där filosofin

är 100% naturligt, ekologiskt och veganskt.