Vin
Vi älskar vin. Runt knuten klättrar Solaris och i källaren umgås Pinot, Syrah och Cabernet. Men att krångla till det är inte vår grej. Det handlar ju egentligen bara om att smaka och uppleva - njuta och reflektera. Till oss kan du komma oavsett om du är vinälskare, vinintresserad eller vindrickare.
Vinprovning
Varje lördag bjuder vi in till en vinprovning med fokus på ett särskilt vinland, distrikt eller en unik vinstil. Om vädret tillåter, börjar vi med en rundtur i vår vinodling som ligger precis vid hotellet. Därefter följer en provning av fem viner, inklusive mousserande, vita och röda varianter från utvalda producenter. Vad sägs, ska vi boka in en vinprovning redan idag?
Årets vinprovningar
Lördagar kl. 13.00-14.00 hålls en lunchprovning för 395 kr per peson. Perfekt för dig som är törstig på kunskap och ska checka in på hotellet eller helt enkelt vill lära dig mer om vin.
Boka härSchema
14/9 –28/9 Spanien
5/10 – 26/10 Italien
2/11 – 21/12 Mousserande & Champagne
Vinodling
Strosa genom de välvårdade raderna av druvor som sträcker sig längs med kullen. Här vårdas druvorna som ska bli vårt vin med kärlek och dedikation. Från de första späda skotten på våren till de mognande klasarna som bär löften om en fyllig skörd, varje steg i processen är en dans mellan människa och natur. Solarisdruvorna är hjärtat i vår vinproduktion. Men det är inte bara på fälten där magin sker. I vårt garage växer en annan typ av skatt. Där, i rostfria tankar, får druvorna mogna och utvecklas till ett komplext vin som bär på smaken av vårt landskap och arbete. Och när doften av syrenerna fyller luften är vårt vin redo att presenteras för världen.
Vår vinresa
Vår resa började år 2021 när vi planterade de första stockarna för vår vinodling. Med omsorg och dedikation har vi skapat en odling bestående av 300 plantor av den gröna druvan Solaris. En stolt medlem av PIWI-familjen, Solaris är känd för sin tidiga mognad och imponerande motståndskraft mot svampsjukdomar. Vi omfamnar ekologiska och biodynamiska principer i vår odling, där gården betraktas som en levande organism där växtlighet, djurhållning och markens bördighet samverkar i harmoni. Mellan raderna av våra druvor trivs ett överflöd av växter, vilka inte bara berikar jorden med näring utan även lockar till sig en mångfald av insekter som bidrar till vårt ekosystems hälsa och balans. Att odla mitt på Hisingen utgör en utmaning som vi har omfamnat med övertygelse och passion. Och ja, år 2023 hände det! Efter allt vårt hårda arbete kunde vi äntligen stå där mitt bland druvorna och se fram emot vår allra första skörd.