Restaurang

Inez & Ernst

Kock som lägger upp mat

Inez & Ernst

Frukost Vardagar: 07.00 – 9.30 Helger & röda dagar: 08.00 – 11.00 Lunch Vardagar: 11.30 – 14.00 Helger & röda dagar: 12.00 – 14.30 Middag: 18.00 – 22.00 Restaurangen stänger kl. 23.00

Knipplekullen 8

031-348 40 04info@sanktjorgenpark.se

Hög nivå på borden med rötterna i jorden

Kockarna på Inez & Ernst levererar nyskapande maträtter med stor omsorg om råvarorna. Jordnära men samtidigt innovativt. I en varm och vacker miljö serveras mat lagad med mycket kärlek och ett glödande intresse för smaker av det svenska matarvet. Menyn har rötterna i den svenska matlagningstraditionen och i köket hedrar vi gammal kunskap genom att rimma, salta, torka och pickla. Självklart strävar vi efter att använda närproducerade och ekologiska råvaror i så stor utsträckning det bara går.

Vi älskar vin. Runt knuten klättrar Solaris och i källaren umgås Pinot, Syrah och Cabernet. Men att krångla till det är inte vår grej. Det handlar ju egentligen bara om att smaka och uppleva - njuta och reflektera. Till oss kan du komma oavsett om du är vinälskare, vinintresserad eller vindrickare. Du hittar vår gedigna vinlista här.

À la carte

Förrätt

Citrus

Rimmad dagens fångst, gravad citron, fermenterad lime, tomat, citron- & tomatvatten, jalapeñoemulsion & tomatkrisp
145 kr

Rotselleri

Varmrökt rotselleri, sveciakräm, friterad rotselleri, Granny Smith, krasseemulsion & brynt smör
145 kr

Huvudrätt

Dagens fångst

Bakad fisk, rostad blomkålspuré, ragu på gurka & blekselleri, chiliolja, fermenterad fänkål, krispigt fiskskinn, rostad tomatbuljong & dillolja
335 kr

Kalv

Bakad kalvrygg, persiljerotspuré, bakade chantenaymorötter, vinägerbakade steklökar, dillemulsion, ättikssky & dill
335 kr

Flank

Helstekt flankstek, potatiskaka smaksatt med karamelisserad lök, syrlig rödkålssallad med körvel, lök, rödvinssås smaksatt med rökt märg
335 kr

Svamp

Konfiterad kejsarhatt, puré på smörbönor, bakad roscofflök, krokett på roscofflök, saltrostade mandlar, brynt smörskum, shiitake & fermenterad vitlöksemulsion
Veg
235 kr

Dessert

Choklad

Bakad mjölkchoklad, brownie, rödbetscurd, inlagda rödbetor, tuileflarn & laktrisglass
135 kr

Hasselnöt

Citronverbenaglass, hasselnötsmaräng, mandarincurd, mandarinconsommé smaksatt med vermouth
135 kr

Snacks

Nocellara oliver

65 kr

Marconamandlar

65 kr

Chips & tryffelmajo

55 kr

Ost

Dagens urval 3st 175kr
65 kr

Chark

Dagens urval 3st 175kr
65 kr
Restaurangen