À la carte - Restaurang i Göteborg | Sankt Jörgen Park®
Logo element

À la carte

Ring för att boka bord: 031-3484004

Förvänta dig mat
lagad från grunden

Vi erbjuder vällagad, genuin mat baserad på vad jord, hav och vild natur ger just nu. Vi rimmar, röker, syltar, picklar och torkar godsaker från naturens skafferi lika gärna som vi inspireras av molekylär gastronomi. Vi skördar frukter och örter från vår egen trädgård för att skapa en alldeles egen känsla över våra menyer.

Måndag-lördag: 18.00 – 22.00
Söndag: 18.00 – 21.00

– Förrätter –

Variation på betor

145kr

tillsammans med salviaemulsion, inlagda plommon & potatiskrisp

Sikrom

145kr

med stekt brioche, syrad lök, fänkålsdill, gräslöksolja & hyvlad rädisa

– Mellanrätter –

Slarvsylta

165kr

Slarvsylta på surdegsbröd, senapspicklad majrova, friterad scharlottenlök, grillad majonnäs & gruyere.

Råraka

165kr

Löjrom på råraka, smetana, kantareller, syrad rödlök & dill.

Anka

165kr

Anka med bakad morot, endive, apelsinmajonnäs & rostade pumpakärnor.

Kantareller

165kr

Svamptoast på surdegsbröd, kantareller, scharlottenlök, gruyere & persilja.

Våra mellanrätter är mindre än våra huvudrätter.
Vi rekommenderar dig att ta tre eller två av dessa godsaker.

– Huvudrätter –

Dagens styckningsdetalj

320kr

med saltbakad röd morot, rostad morotspuré, sotad steklök, örtsmör & rödvinssky

Dagens fångst

320kr

med brandad med rökt torsk, skärbönor, kantareller, syrad vitkål, vichyssoise skum & dillolja.

Kroppkaka

320kr

tillsammans med rostad pumpa, kantareller, syrade rönnbär, svartkål, pumpa pesto & hasselnötter

– Efterrätter –

Ananas och citron

130kr

Ananassorbet, citronsponge, italiensk maräng & kokosflarn

Citronverbena och nypon

130kr

Citronverbenaglass, mazarinkaka, nyponsoppa & mandelkräm