À la carte - Restaurang i Göteborg | Sankt Jörgen Park®
Logo element

À la carte

Ring för att boka bord: 031-3484004

Förvänta dig mat
lagad från grunden

Vi erbjuder vällagad, genuin mat baserad på vad jord, hav och den vilda naturen ger just nu. Vi rimmar, röker, syltar, picklar och torkar från godsaker från naturens skafferi lika gärna som vi inspireras av molekylär gastronomi.

Måndag-lördag: 18.00 – 22.00
Söndag: 18.00 – 21.00

– Förrätter 185:- –

Lök

Löksoppa, svampkrokett torkad silverlök,
färskost, prästost


Pilgrimsmussla

Halstrad pilgrimsmussla, gravad citronkräm, bakad kålrabbi, picklad kålrabbi, potatisflarn, friterad grönkål,
krasseolja

Öring

Gravad kallrökt öring, blomkålspuré, rågkrisp,
dillsyrad gurka, forellrom, dillolja

Anka

Rökt ankbröst, morotspuré, morotsflarn, syrad endive,
björnbärsdemiglace, ruccolaolja

– Varmrätter –

Bovete

330:-

Friterade bovetebollar med Juvliga Julius ost, rotselleripuré,
rökt rödbeta, bakad purjolök & Aigre doux

Torsk

335:-

Ångad torsk, smörad morotsbuljong, varmrökt morot,
forellrom, olja på libbsticka.

Röding

335:-

Smörstekt röding, saltbakad rotselleri, rotselleripuré smaksatt med krabba, vitvinsås, fermenterad rotselleri,
grönkål, syrat päron & krabbolja

Gris

330:-

Bakad fläsksida, slarvsylta smaksatt med hemmagjord senap, persiljerotspuré, syrad persiljerot, friterad persiljerot,
äppelkräm, smörad buljong

Rostbifflock

330:-

Grillad rostbifflock, puré på svartrot och silverlök, bakade svartrötter, svartrots chips smaksatt med rostad vitlök,
sotad syrad schalottenlök, rökt märgsmör & rödvinssås

*Vi serverar kokt smörslungad potatis till alla varmrätter

– Desserter 155:- –

Hjortron

Hjortronmylta, vaniljglass, friterad brioche,
citrusmaräng, citronpärlor, oxalis

Choklad

Chokladcurd, drömrulltårta, citronkräm, karameliserade hasselnötter, mjölksorbet & chokladflarn

Citrus

Blodapelsinsorbet, citronbavaroise, torkad bränd maräng, torkad citrus, apelsingelé & myntaolja

Äpple

Äpple & sellerisorbet, bovetekrisp, vaniljkokt selleri,
persiljecurd, råhyvlat äpple & Atsinakrasse