Restaurang

Inez & Ernst

Kock som lägger upp mat

Inez & Ernst

Frukost Vardagar: 07.00 – 9.30 Helger & röda dagar: 08.00 – 11.00 Lunch Vardagar: 11.30 – 14.00 Helger & röda dagar: 12.00 – 14.30 Middag: 18.00 – 22.00 Restaurangen stänger kl. 23.00

Knipplekullen 8

031-348 40 04info@sanktjorgenpark.se

Hög nivå på borden med rötterna i jorden

Kockarna på Inez & Ernst levererar nyskapande maträtter med stor omsorg om råvarorna. Jordnära men samtidigt innovativt. I en varm och vacker miljö serveras mat lagad med mycket kärlek och ett glödande intresse för smaker av det svenska matarvet. Menyn har rötterna i den svenska matlagningstraditionen och i köket hedrar vi gammal kunskap genom att rimma, salta, torka och pickla. Självklart strävar vi efter att använda närproducerade och ekologiska råvaror i så stor utsträckning det bara går.

Vi älskar vin. Runt knuten klättrar Solaris och i källaren umgås Pinot, Syrah och Cabernet. Men att krångla till det är inte vår grej. Det handlar ju egentligen bara om att smaka och uppleva - njuta och reflektera. Till oss kan du komma oavsett om du är vinälskare, vinintresserad eller vindrickare. Du hittar vår gedigna vinlista här.

Vill du boka bord? Kontakta oss på info@sanktjorgenpark.se eller 031-348 40 01

À la carte

Förrätt

Spetskål

Körvelemulsion, grillolja, rostad panko, picklade senapsfrön & rabarbervinägrett
Veg
145 kr

Mussla

Musselsoppa, bakad vit sparris, sparriscrudité, friterad surdeg & nässelolja
145 kr

Aubergine

Aubergine & örtkräm, bakad purjolök, gurkvinägrett, saltrostad pistage & Almenäs tegel
Veg
145 kr

Huvudrätt

Dagens fångst

Dagens fångst med brandade - smaksatt potatispuré, smörad skaldjursbuljong, sockerärtor, nashipäron, libbsticka & forellrom
335 kr

Bogblad

Helstekt bogbladsfilé, rostad majskräm, primörer, friterad polenta & rostad tomatsky
335 kr

Kyckling

Kycklingbröst från Knärred, kycklingvelouté, smörslungade primörer, ramslök & rostad panko med krispigt kycklingskin
335 kr

Polenta

Friterad polenta, rökt getostkräm, lupinpuré, bakad purjolök, bränd purjolöksolja, primörer & kvittenmarmelad
Veg
335 kr

Dessert

Mandel

Mandelkaka, aprikos & ingefärscurd, aprikosgelé, amaretto bavaroise, rostad mandel & aprikosflarn
Veg
135 kr

Rabarber

Smörbakad rabarber, hibiskusglass, vit chokladsand, rabarbergelé & rabarberflarn
Veg
135 kr

Fläder

Flädersorbet, yoghurtskum, smulad yoghurt, madeleinekaka & fläderlikör
Veg
135 kr

Avslutningsvis

Ost

Dagens urval 3st 175kr
65 kr

Kökets tre söta

115 kr

Chokladtryffel

45 kr

Snacks

Nocellara oliver

65 kr

Marconamandlar

65 kr

Chips & tryffelmajo

55 kr

Chark

Dagens urval 3st 175kr
65 kr
Restaurangen