Golfbanan - Golf i Göteborg | Sankt Jörgen Park®
Logo element

Golfbanan

Boka golfpaket

En av Göteborgs mest unika golfbanor

Testa vår unika 18-håls golfbana med tydliga kontraster! Banan var ursprungligen en ganska kort niohålsbana när den påbörjades 1991. Idag erbjuder vi på Sankt Jörgen Park en imponerande fullängdsbana med synlig historia i två tydliga karaktärsdrag. Den äldre delen – som spelas i vacker parkmiljö med strategiskt placerade vattenhinder – kräver precision och fullt fokus. Golfbanedelen med de nyare hålen är längre, något vidare och med vidsträckta greenområden.

Välskötta golftees med korta promenadavstånd

Hos Sankt Jörgen Park finner du alltid vår golfbana i toppskick, tack vare att både tees och greener klipps regelbundet under högsäsong, och mestadels med singelklippare för att uppnå bästa resultat. Automatisk bevattning på såväl greener, tees och fairway underlättar för att bibehålla en av Göteborgs och Västra Götalands absolut mest välskötta golfbanor i gott skick, även under torra somrar!

Golfbanans samtliga utslagsplatser är av gräs och merparten har fyra separata tees.

Banan erbjuder korta promenader mellan green och nästa tee, med endast två undantag. I övrigt är avståndet mellan green och tee högst 25 meter.

Läs mer om golfbanan Klubbens webbplats

Vår golfbana erbjuder även

  • Totalt 71 bunkrar, varav 39 är placerade vid greenerna.
  • En höjdskillnad mellan banans högsta och lägsta punkt på 35 meter. Det är egentligen bara på tre hål som du märker av höjdskillnaden. Vid golfbanans högsta punkt, greenen på hål 8, har man en härlig utsikt över Göteborgs och Hisingens hamninlopp.
  • Ett slopevärde som anger att banan är något svårare än snittet. Det har bland annat att göra med banans strategiska hinder.
  • Vår golfbana har en synlig historia, då den är ritad och utvecklad av tre personer. Bjarni Ingvasson ritade de ursprungliga hålen 1-6. De ursprungliga Hål 9-18 ritades 1996 av Jan Sederholm och resterande hål är Sankt Jörgens Parks ägare Hans Andersson upphovsman till.
Läs mer om golfbanan Klubbens webbplats

Populära golfpaket